Arktisk forskning og uddannelse på film

torsdag 17 jan 19
|
Ny video giver indblik i de arktiske forsknings- og uddannelsesaktiviteter, der finder sted på DTU Byg i Lyngby og Grønlands næststørste by, Sisimiut.

En barsk natur og isolerede bysamfund er nogle af udfordringerne, når der skal bygges nyt i Grønland og resten af Arktis. Derfor beskæftiger DTU sig både med forskning og uddannelse, der retter sig direkte mod byggeri og anlæg i Arktis.

DTU Byg forsker blandt andet i, hvad der sker, når ændringer i klimaet skaber ændringer i den arktiske undergrund, hvordan de bærende konstruktioner reagerer på omslag i vejr og klima, og hvilken konsekvens byggeskik har for funktionaliteten af bygninger i Arktis.

For at give et levende indblik i de mange spændende forsknings- og uddannelsesaktiviteter har DTU Byg lavet en video, som viser hverdagen for forskere og studerende, der beskæftiger sig med arktisk forskning. 

I videoen kan du blandt andet komme med til Sisimiut, hvor du møder studerende og undervisere på uddannelsen i Arktisk Teknologi på feltarbejde. 

Du bliver også klogere på, hvordan forskerne på DTU Byg kobler de praktiske erfaringer fra feltarbejde med test og efterprøvning i DTU’s laboratorier.

 

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.