Nyheder

VÆLG INTERVAL
RSS
2021
ESA
30 MAR

Ny teknologi skal finde illegale skibe

DTU skal sammen med analyse- og datavirksomheden Gatehouse udvikle en teknologisk løsning, der gør det lettere at overvåge de arktiske farvande.

Jordobservation Rumteknologi og instrumenter Satelitter
2018
Satellitten Ulloriaq skal på forsøgsbasis bruges til at teste monitorering af fly og skibe i det arktiske område i 2018-20. (Foto: GomSpace)
02 FEB

Unik dansk satellit er sendt i kredsløb over Arktis

En ny dansk satellit er sendt i rummet for at teste monitorering af skibe og fly i det arktiske område. Det sker i samarbejde mellem DTU, Forsvarsministeriet og virksomheden...

Satelitter Jordobservation Rumteknologi og instrumenter
ASIM klar til opsendelse på Kennedy Space Center i Florida 2018 (Foto: ESA/ DTU Space/Terma).
11 JAN

DTU Space deltager i seks markante rummissioner i år

Hver anden måned i 2018 sendes en misson i rummet, som DTU bidrager til. I marts skal ASIM afsted for at undersøge kæmpelyn.

Rumforskning Klimaændringer Satelitter
2017
Rink Isbræ i Grønland er et af de steder, hvorfra store mængder smeltet indlands-is forsvinder ud i verdenshavene og fører til havstigninger. (Foto: NASA/OIB).
14 DEC

Unik klima-mission afsluttes snart som et stort stjerneskud

DTU Space har leveret store videnskabelige bidrag til NASA’s klimaforsknings-mission GRACE, som nu afsluttes efter 15 år.

Satelitter Klimaændringer Isforskning
Billeder fra ESA's Sentinel-satelliter skal bruges i projektet til at generere kort over havisen i det arktiske område for at optimere sejllads i området til gavn for Grønland. (Billede: ESA)
01 DEC

Bedre overvågning af havis skal fremme Grønlands økonomi

DTU og DMI vil med et nyt projekt gøre sejlads i de isfyldte farvande ved Grønland mere sikker og effektiv med bedre iskort.

Jordobservation Satelitter Kortlægning og opmåling Isforskning
Foto DTU Space
10 NOV

DTU bidrager til skoleforsøg med ny praktikform

Tranegårdskolen i Hellerup og DTU afprøver en ny projektorienteret praktikform. Fire elever skal løse en opgave om satellitkommunikation i Arktis.

Satelitter
2016
Droner_Satellitter_Arktis_2016
29 AUG

Satellitter og droner kan hjælpe befolkningen i Arktis

For første gang præsenteres nu et samlet billede af de muligheder, Danmark har for at etablere en ruminfrastruktur med satellitter og droner i Arktis. Det sker med en en...

Satelitter Polarforskning Kortlægning og opmåling
Danmark fotograferet fra den Internationale Rumstation (ISS) af den danske astronaut Andreas Mogensen. (Foto: ESA/DTU Space)
23 JUN

DTU Space ser frem til at arbejde med ny dansk rumstrategi

Danmark har i dag fået sin første nationale rumstrategi, som DTU Space ser frem til at arbejde med. Det er regeringen, der har offentliggjort strategien, som er udformet...

Rumforskning Jordobservation Rumteknologi og instrumenter Satelitter Jordens magnetfelt Kortlægning og opmåling
Ulloriaq
10 JUN

DTU skal hjælpe forsvaret med overvågning af Arktis

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse har i dag indgået kontrakt med Danmarks Tekniske Universitet (DTU) om udvikling, opsendelse og afprøvning af en nano...

Jordobservation Satelitter
2015
Kangiata Nunata Sermia i Sydvestgrønland På billedet ses forskellige linjer, som viser isens udbredelse på forskellige tidspunkter. Den øvre trimline (overgang) mellem lysere og mørkere fjeld viser isens udbredelse under den lille istid, mens de nedre linjer viser isens udbredelse på senere tidspunkter. Informationer om højder på trimlines ud fra flyfotos er brugt til beregning af massetab af Indlandsisen gennem det 20. århundrede. Kredit: Nicolaj Krog Larsen, Aarhus Universitet
17 DEC

Indlandsisen er smeltet voldsomt i det 20. århundrede

For første gang nogensinde har klimaforskere dokumenteret tilbagegangen og afsmeltningen af den grønlandske Indlandsis gennem de sidste 110 år via direkte observationer...

Isforskning Klimaændringer Kortlægning og opmåling Polarforskning Satelitter

Nyheder og filtrering

Få besked om fremtidige nyheder, der matcher din filtrering.